indregard.no
Bak nyhetsfasaden

Ta landet tilbake

Norge var lenge et vellykket og lykkelig land. Men nå er vi altså der at vi ikke lenger kan nyte godt av denne lykkens oase. Ærlige nordmenn opplever sterkt ubehag ved å hver dag bli møtt av en fremmed horde.

De opptrer i grupper på t-baner og rundt uteserveringer, og kan bli særlig pågående rundt lunsjtider og på utesteder i helgene. De bosetter seg i egne kolonier, styrer sin interne justis etter en egen moralsk kodeks og utviser ikke respekt for friluftsloven.

Det er på tide å starte et nytt kapittel, og atter en gang vinne landet tilbake. Vi i Høyre er stolte over å kunne rapportere at vårt landsmøte nå har satt den første vognen på toget som skal rydde Norge for disse snylterne.

– Problemet gjelder ikke bare i Oslo. Mange mennesker over hele Norge blir sjenert av dem på offentlig sted. Vi må ta torg og gater tilbake. Aktivitetene deres løser ingen problemer. De er parasitter på samfunnets velstand. Parasitter som ikke skjønner at det de gjør heller ikke hjelper dem selv, forklarte Høyres kommunalråd i Trondheim, Yngve Brox.

Intet tre – heller ikke vår norske, hvitstammede bjerk – kan vokse inn i himmelen, og særlig ikke når visse skadedyr gnager på røttene. Flere av våre delegater ga uttrykk for at vi må kombinere vår kjærlighet til friheten for enkeltnordmenn med en realistisk ufrihet for andre.

Byrådslederen i Oslo, Stian Berger Røsland, viste til at det i flere politisaker fremgår at det dreier seg om organisert aktivitet.

– Norge, med vår rikdom, er et naturlig marked for dem. Med et forbud vil de søke seg til andre land, slo Røsland fast.

Fabian Stang, Ordfører i Oslo, viste sin medfølelse med de som blir involvert i denne bransjen. Han mente at dagens regelverk stimulerer medmennesker til fornedrelse.

– Vi må hjelpe dem å klare seg selv, ikke ved at vi lurer folk til å begynne i denne bransjen.

Forbudet mot aksjemegling har nå flertall på Stortinget, og kan bli innført etter valget i 2013.

Fra Bak nyhetsfasaden, en satirespalte i Morgenbladet, 11. mai 2011.