indregard.no
Politikk og samfunn

Kjedsomhet

«Hvorfor kan det ikke være moro bestandig?» sier Albert igjen. «Jeg synes man skulle kunne hoppe over de kjedelige dagene, og bare leve de dagene hvor det hender noe.»

«Synes jeg også!» sier Pappa.

«Og sånn skulle det vært med TV-programmene også,» sier Albert. «Når det er et kjedelig program, og du vet at det kommer et morsomt like etterpå – da skulle vi kunne trykke på en knapp og – vips! – så er det morsomme programmet der med en gang.»

«Nemlig!» sier Pappa. (…)

Men Farmor bare ler.

«Det er det dummeste…» Og så ler hun enda mer. «Ja, det er det D-U-M-M-E-S-T-E jeg noensinne har hørt. Da ville man jo aldri få det noe gøy, da! For hvis det var moro bestandig, så kunne man jo ikke vite at det var morsomt! Nei, vær glad for at dere er lei dere! Det kjedelige finnes for at man skal kunne merke forskjellen når det morsomme kommer etterpå.»

Gunilla Bergstrøm. Lykkelige Albert Åberg. Oversatt av Tor Åge Bringsværd. Oslo: Cappelen, 1985.

mediemangfold