indregard.no
Blogging og medier

Tredje award: Bård Vegar Solhjell

Nylig fant jeg ut at jeg hadde fått I luv your blog award hos Kristin. Nå deler jeg ut min tredje award!

Bård Vegar Solhjell

Denne awarden får ikke Bård Vegar på grunn av en enestående kvalitet på bloggen, men fordi det er veldig positivt for blogging generelt og politisk blogging spesielt at kunnskapsministeren blogger. Bloggen er heldigvis fri for pressemeldingskopier og materiale som kommer fra departementets infostab, og (noe overraskende) inneholder den artige musikktips og statusrapporter fra det Solhjellske hjem. Det er altså en personlig blogg – akkurat det man kunne håpe på.

SV har etterhvert blitt bloggpartiet. Audun Lysbakken, Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell leverer eksemplariske blogger, og oddsene er temmelig lave for at en av disse fire kommer til å bli partiets leder i løpet av ti år.1

Jeg tror at dette kommer til å bli sett på som et veldig smart trekk av fremtidens velgere. Blogger er et medium som oppfordrer til å dele sine umiddelbare og/eller reflekterte tanker om aktuelle problemer, og vil utgjøre en slags ufiltrert visningsportefølje for velgerne. Media vil saumfare bloggene til statsministerkandidater for å finne gamle synspunkter, og velgerne kommer til å like kandidater som kan vise til lang tids engasjement og prinsippfasthet.


  1. Jeg hadde gitt deg 1.60 i odds hvis det var lov å være bookie i Norge.

I ♥ your blog