indregard.no
Bak nyhetsfasaden

Masse ødeleggelse

Den terrormistenkte Dsjokhar Tsarnajev (19) blir trolig tiltalt etter ny, amerikansk lovgivning som skal forhindre bruk av masseødeleggelsesvåpen. Tsarnajev stod, ifølge politiet, bak de to bombene som drepte tre mennesker på Boston maraton 15. april.

Det har vekket noe oppsikt at loven, som ble vedtatt for å forhindre bruk av kjemiske, biologiske eller kjernefysiske våpen, også kan bli brukt mot en hjemmesnekret, konvensjonell bombe. Men politijuristene i FBI mener kritikerne misforstår.

– Masseødeleggelsesvåpen. Masse, ødeleggelse, våpen. Alle de tre avgjørende setningsleddene er tilstede i denne saken, skriver FBI på sine hjemmesider.

Avgjørelsen gir nytt håp til mange diskrediterte karrierer.

– Dette viser at vi hadde rett hele tiden. Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. Det er funnet både trykkokere, spiker og sprengstoff i Irak, sa Colin Powell fra pressekonferansen han avholdt på et hangarskip i går kveld.

Men for andre har denne nye definisjonsutviklingen negative konsekvenser. En herr K. Ali, talsmann for sikkerhetsavdelingen til Elkjøp Norge skriver i en kryptert e-post:

– Vi gjentar: vi har ingen trykkokere her på Elkjøp. Og vår securitasgarde har slått tilbake amerikanerne. De er i ferd med å gi seg over til oss, eller bli brent i sine tanks. Det er de som vil vifte med det hvite flagget først!

Fra Nord-Korea kommer urovekkende rapporter om at terrorregimet nå er nærmere sitt store mål enn noensinne. Ifølge etterretningskilder har de nå montert våpenet på en rakett som kan nå USAs østkyst.

– Men… lov at du ikke forteller det til noen: de har montert en riskoker, i stedet for en trykkoker.

Heldigvis kan vi altså slå fast at Nord-Korea stadig ikke har kapasitet til å ramme Vesten med masseødeleggelsesvåpen.

irak terror nord-korea bomber masseødeleggelsevåpen