indregard.no
Politikk og samfunn

Unge venstre klarer opp

Har du lurt på hvorfor Venstre støtter et FrP-byråd i Oslo? I følge Ola Elvestuen, deres egen listetopp, er det fordi Ap er for konservative. Derfor støtter de Høyre og FrP i stedet. Hvis du fortsatt er usikker på hva i all verden Venstre tenker på (eller med, for den saks skyld), har vi heldigvis Unge Venstres leder Lars-Henrik Michelsen. Han klarer opp alt:

Hei Warsame Frp er kanskje det partiet som står lengst frå Venstre i viktige saker som miljø, innvandring, kultur, utviklingspolitikk osv. Vi kjem ikkje til å gå i byråd med Frp fordi den politiske avstanden mellom Frp og Venstre er så enorm. mvh Lars-Henrik.

Den politiske avstanden er enorm, men ikke enorm nok til å stemme mot at FrP får styre byen? På hvilken måte ønsker hr. Michelsen å karakterisere den politiske avstanden til et SV/Ap-byråd? Og hva er det egentlig Venstre søker å oppnå ved å støtte Høyre/FrP-byrådet? Den eneste konkrete saken Michelsen og Elvestuen nevner der Ap og Venstre er uenige, er privatisering av eldreomsorg. Er det så viktig for Venstre å sørge for en privatisert eldreomsorg at de overser «viktige saker som miljø, innvandring, kultur, utviklingspolitikk osv.»?

Svaret er forstemmende for den politiske utviklingen i Norge. Årsaken er rikspolitisk: Venstre vet at en støtte til et byråd de er enige med i Oslo vil se ut som en kritikk av sentrum-høyre-alternativet i rikspolitikken. Derfor velger de å kassere venstrevelgernes innflytelse ved å kaste perler etter høyresvina.