indregard.no
Politikk og samfunn

Demokratisk berømmelse

Amund Garfors er dessverre fra min fødeby Narvik. Han fikk sine fifteen minutes of fame da han uttalte at den muslimske invasjonen måtte stoppes ved hjelp av Heimevernet. Noen slående slagord fikk Garfors også nevnt:

– Du skulle nesten tro at du var kommet til Afrika når du kommer til Oslo i dag, sier han.

Denne mannen er altså fylkeslagsleder for Demokratene i Nordland. Et ærefullt verv. I tillegg er han en av oss: han har nemlig blitt blogger. Amund Garfors’ blogg er ikke akkurat et fyrtårn for det liberale samfunn. På førstesiden hans akkurat nå kan man lese at:

 • Likestillingsombud Beate Gangås er «ei rød lesbisk hurpe av en mannehater» som «ikke greier å styre sin avsky for helt normale heterofile hvite menn».
 • FrP driver et dobbeltspill i forhold til asylsøkere fordi de ønsker å øke arbeidsinnvandringen.
 • Kristendommen har vært en hjørnestein i norsk tradisjon og kulturarv i «mer enn 1000 år». Dumme meg som trodde slaget ved Stiklestad var i 1030.
 • Salmesang, salmeverspugging og fadervår på skolen er «ei svært god ballast» mot «oppløsningen og elendigheten i dagens samfunn».
 • Kohinoor Nordberg (som ble adoptert til Norge i 1977 - i en alder av tre år) har «kommet hit, tigget og lurt seg til opphold, og goder betalt av oss». Takken for dette er visstnok at hun kaller «oss» for «rasister».
 • Mannen som slo ned Ali Farah er «et eksempel på politikernes import av kriminalitet og problemer for nordmenn».
 • Det er aldri snakk om hudfarge når «nordmenn myrdes, drepes, voldtas og ranes av folk med utenlandsk opprinnelse». Neeeeida.
 • Mennesker fra andre land (heri ikke inkludert Sverige) har en «helt annen moral» og «tenker i helt andre baner enn oss».
 • Det har vært en «hyperinflasjon» i kriminalitetsnivået siden 1970.
 • «Kanskje burde også kemneren hatt et kurs i hvordan de fleste muslimer tenker – og ikke minst hvordan deres skattemoral er – for den er nok ikke blant de høyeste i verden! De er rett og slett ikke vant med å betale inn til fellesskapet.! De vil helst bare ha – og ikke gi..»
 • Det er få voldtekter på Cuba fordi det ikke finnes muslimer der.

Denne fyren er rett og slett uspiselig, rasistisk, overbevist, virkelighetsfjern og komplett latterlig. Han bor på et lite sted utenfor Narvik, der det knapt har vært en innvandrer innom noen gang. Selve meningene hans er unødvendig å diskutere, men jeg er interessert i hvordan slike tankesett og meninger oppstår. Hva er det slags erfaringer – eller mangel på sådanne – som gjør at du setter deg ned for å konstruere en slik hatets livsholdning?