indregard.no
Politikk og samfunn, Humor, Blogging og medier

Nyliberal humor

Det måtte jo før eller senere komme. Fox News har bestemt seg for å lage et alternativ til The Daily Show med nyliberal humor - i stedet for Jon Stewarts liberale humor. Det lover ikke godt at de har kalt det for The Half Hour News Hour, men for å være ærlig er vel ikke The Daily Show noe supert navn heller.

To promovideoer (nr. 1, nr. 2) er sluppet på YouTube, og for å sitere en kommentar derfra (fritt oversatt): «Det er godt å se at venstresidens monopol på god politisk humor består.» De to eksemplene er tragikomiske i betydningen tragisk dårlig komedie. De er ikke engang på høyde med det aller mest platte fyllstoffet i Daily Show.

Det eneste morsomme øyeblikket skyldes Ann Coulter i rollen som visepresident for Rush Limbaugh. Rush ber oss om å «stay tuned», og Coulter spiller inn «og hvis ikke invaderer vi landet ditt, dreper dine ledere og konverterer deg til kristendommen». Typisk nok er det bare selvironien som er morsom.

The Guardian antyder at dette kan tolkes som et tegn på at republikanerne forbereder opposisjonstilværelsen. Hvis kvaliteten på opposisjonen holder dette nivået, forblir de der lenge.