indregard.no
Bak nyhetsfasaden

Streik!

Etter intens mekling brøt forhandlingene i satirebransjen i natt sammen. Dermed tas satiren ut i streik med umiddelbar virkning.

– Tilbudet vi fikk var en parodi og en vits. Vi ble ganske enkelt holdt for narr, sier en satirisk talsmann.

Det råder nå stor usikkerhet om hvordan streiken vil ramme hverdagen i Norge. Det er gjort betydelige tiltak for å unngå at det streiken rammer tredjepart.

– Vi vet jo at tredjepart blir rammet av nær sagt hver eneste streik, og det er jo ikke rettferdig at alle streiker skal ramme slik. Vi har derfor gjort alt vi kan for å unngå å ramme ham, forklarer talsmannen.

Enkelte kritikere har ment at satirikernes krav er urimelige, og at norske satirikere har det godt. Dette avviser talsmannen kontant.

– Det er vanskelig å være satiriker i Norge i dag. Vi må følge utviklingen i resten av verden. Mens italienske satirikere har fått meske seg i Berlusconi i flere år, har greske satirikere nylig fått gjennomslag for en uendelig rekke lammende parlamentsvalg i møte med en omfattende krise. Og hva har vi fått? En reder som heter Tschudi, Hanne Nabintu Herland og værkart i streik. Det holder rett og slett ikke! Vårt primære krav er derfor å få Thorbjørn Jagland, Carl I. Hagen og Lars Sponheim tilbake i sentrale posisjoner i norsk politikk.

Ifølge forskere kan streiken bli langvarig. Markedet følger konflikten tett, og sentralt plasserte kilder sier det kan bli mangel på humor i politikken allerede mot slutten av denne uka.

– Vi vil likevel ikke anbefale folk å hamstre satire. Vi arbeider allerede med løsninger for å unngå at satiremangelen skal gå ut over liv og helse, og at alle skal få seg en livsforlengende god latter selv om det er streik, sier kilden.

En av løsningene som tas i bruk, er å øke sendeflaten for politiske kommentatorer.

– Å bruke andre satirikere ville være streikebryteri, men politiske kommentatorer er allerede parodier på seg selv, og derfor lovlig, hevder kilden.

streik