indregard.no
Politikk og samfunn

De tror på det selv

Ronny Alte, den nå avgåtte talsmannen for Norwegian Defence League, snakker om demonstrasjonen de nasjonalt orienterte skal avholde i Stavanger, 21. mai. NDL har spredd en slags propagandatekst om dette arrangementet.

Stortinget skal behandle to saker den 21. mai. Den ene saken er ratifiseringen - godkjenningen - av skillet mellom stat og kirke. Dette ble altså vedtatt i forrige stortingsperiode, men grunnlovsendringer må vedtas av to etterfølgende storting. I NDLs propaganda: «Jesus skal fjernes fra norsk lov.»

Så skal Stortinget behandle et tverrpolitisk representantforslag om å styrke innsatsen mot ekstremisme. Forslaget er et velmenende og velskrevet, men realpolitisk innholdsløst, «symbolvedtak» etter 22. juli. Dette er, i følge NDL:

Det jeg trodde var retoriske hyperboler - at det i en eller annen overført betydning skulle bety en forfølgelse av islamkritik - tror faktisk denne Ronny er et reelt, eksisterende forslag om å innføre dødsstraff for å kritisere islam.

Det er nesten så man ikke tror det. Men så utrolig lite informert går det an å bli, når man har en grunnleggende ideologisk overbevisning om at alt du hører og leser fra media og offisielle kanaler er løgn. Da er du overlatt til å stole på NDLs propagandaavdeling.

PS. Erlend Wiborg er nevnt i tweeten fordi han, fortjenstfullt, argumenterer mot denne Alte. All ære.

islam NDL kontrajihadisme offentligheten