indregard.no
Politikk og samfunn

Paternalisme

Arrangement
Arrangement

Er det en parodi, eller er det virkelig? Den ble lagt ut 1. april. Jeg undres om det er teoretisk mulig å lage en mer nedsettende og paternalistisk tittel på en debatt, i hvert fall uten adjektiver foran «araberne». Kanskje hvis vi skrev noe sånt som «Er de ville araberne i ferd med å ta steget opp til vårt nivå, rent mentalt, slik at de kan få ta del i vår overlegne måte å organisere samfunnet vårt på?». Men det ville jo bli en alt for lang tittel. Den som står sier jo langt på vei det samme, med færre ord.

Og spørsmålene under gjør det ikke bedre.

«Hva gjør vi dersom araberne foretrekker islamiststyre framfor demokrati?»

For araberne er naturligvis en gruppe som tenker likt og handler i flokk. Og demokrati, det er noe annet enn at flokken får bestemme hvordan styret av landet skal være.

den hvite manns byrde