indregard.no
Humor

En pussig oppfordring

Nå som det er valgdag blir man jo litt overrasket over å se dette som hovedsak hos Elevorganisasjonen:

Lever blankt (faksimile fra elev.no)
Faksimile: elev.no

Det dreier seg imidlertid om Osloprøven, ikke valget. Det minner meg forøvrig om valget i 2001, da Elevorganisasjonen høstet storm for å anbefale elever å stemme noe annet enn Høyre. Elevorganisasjonen hadde sammenlignet partienes skolepolitikk med sin egen politikk, og kommet frem til at det var størst avstand til Høyre.

Det er et veldig interessant moment ved Høyre. De har stor troverdighet blant velgerne i skolepolitikken, og regnes som et «skoleparti». Men fagorganisasjonene er i hovedsak riv, ruskende uenig med Høyres politikk på dette området. Høyre har fått statusen som skoleparti på grunn av volumet av skolepolitikk, ikke kvaliteten. Derfor er det bedre, sett fra skoleorganisasjonenes ståsted, å ha en svak statsråd med god politikk enn en sterk med dårlig politikk.