indregard.no
Personlig

Nytt fra fronten

I dag har jeg våget meg de to-tre steinkastene fra mitt eget hjem til fronten, og derifra til selve kapitalismens katedral (til mitt forsvar: jeg skulle dit for å kjøpe Frp-koden, som viste seg å være utsolgt hos min nærmeste bokhandler). På veien møtte jeg faktisk femten av mørkets soldater bevæpnet med automatgevær.

Det var en påminnelse om hvor heldige vi er som slipper væpna politi i Norge - vanligvis, i alle fall. Det er faktisk utrolig ubehagelig å være bare to-tre meter (og et gjerde) unna slike ting. For meg gjør det at jeg helt automatisk tenker på situasjoner der disse våpnene kunne komme til anvendelse, og det er jo ikke hyggelig å tenke på slikt mens man går tur med sin ett år gamle datter.

På det mer humoristiske plan: Hele vaterlandparken var satt av til TV-kanalenes produksjonsbiler. NRK var de eneste som var tilstede, med en bil merket «NRK Sport». Jeg gleder meg til de reportasjene: «Hva føler du nå? Hvordan var stemningen? Fortell litt om møtet. Vi har det i reprise her, så kan jo du kommentere.»