indregard.no
Politikk og samfunn

De unge håpefulle

Det er alltid gøy å snike seg inn på politiske motstanderes debatter. Perspektivene og retorikken virker så fjern og totalt uten overtalelsesevne. Det er også en god øvelse, fordi det forklarer hvordan ens egne perspektiver og retorikk fungerer på fienden.

Unge Høyre har en Facebook-gruppe, og der kan man lese diskusjoner (helt uten å joine gruppa, også). En debattant ved navn Mats Hennum mener å finne forklaringa på at Høyre lekker stemmer til FrP:

Høyre har absolutt gått et godt stykke inn mot sentrum av politikken, og er nå en blå nyanse i det sosialdemokratiske spekteret av norske partier. Problemet med dette er at det dannes et vakum til Høyre, som fylles av FRP.

Et vakum (sic) til Høyre (sic)? Mener denne mannen, alvorlig talt, at FrP tjener stemmer på saker som privatisering, reduksjon av omfanget på staten og konservatisme? De fleste andre er vel av den oppfatning at FrP tjener stemmer fordi de er negative til innvandring (stikk i strid med Unge Høyres profil, i alle fall), har penger til og statlige løsninger på alt (stikk i strid med konservatismen) og ikke har regjeringsslitasje (som knappast er et ideologisk spørsmål). Innbiller Hennum seg at den jevne Fremskrittspartivelger er misfornøyd med at Høyre er blitt for sosialdemokratisk - altså gir for mye til pensjoner, folketrygd og sykehus?

Diskusjonen finner du her, men det krever en Facebook-konto.